Wie ben ik

Ik ben Heleen en graag stel ik mezelf even voor. 

Natuur, mensen en dieren hebben al vanaf mijn kindertijd een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen. In het middelbaar volgde ik de opleiding tuinbouw om daarna, aan de hogeschool, orthopedagogiek te studeren. Na de opleiding orthopedagogiek ben ik als studente gestart aan het Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy (BIAAT) of voluit het instituut voor informatie, opleiding, advies en onderzoek naar:

  • Interventies met assistentie van dieren (IADs)
  • Dierengedrag
  • Dierenwelzijn tijdens mens-dier interacties.

In deze opleiding specialiseer ik mij vooral in het gedrag van honden en de interactie tussen honden en mensen. Meer informatie over deze opleiding vindt u hier www.therapiemetdieren.be.

Ondertussen heb ik al verschillende opleidingen en bijscholingen rond hondengedrag en activiteiten bijgewoond. Op gebied van honden raak je namelijk nooit uitgeleerd. 

Ik mag mij gelukkig prijzen dat mijn passie ook altijd deel heeft kunnen uitmaken van mijn beroep. Zo startte ik na mijn studies in het dierenasiel van Sint – Truiden. Hier stond ik o.a. in voor het begeleiden van mensen in de zoektocht naar een hond of kat. Een job die ik met hart en ziel heb gedaan. Begin 2017 kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als pleeggezinnenverantwoordelijke bij het Belgisch centrum voor geleidehonden (BCG). Als pleeggezinnenverantwoordelijke begeleid ik over heel Vlaanderen de pleeggezinnen in de opvoeding van de BCG pup totdat deze aan zijn opleiding als geleidehond kan beginnen. Een geweldige job waar mijn hondenpassie zich volledig kan ontplooien.

Naast deze geweldige job heb ik ook nog tijd om leuke hondenactiviteiten aan te bieden. Tijdens deze activiteiten staat het samen plezier hebben, in contact en op maat van de hond centraal. Kijk zeker eens verder op de website, er zal zeker iets leuks tussen staan voor jou en je hond. 

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel met mijn eigen dieren bezig. Zo heb ik 1 Tervuerense herder, Akira en 2 konijntjes, Stimpie en Pluis. Ik zet mij in mijn vrije tijd ook in voor het welzijn van konijnen en ben ik medeoprichtster van hersenwerk voor konijnen. 

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen. 

Foto: Fonsy Schoeters